Ezeltochten

Door corona is dit project tot nader order uitgesteld.

Na een lange carrière in het jeugdtheater en 25 jaar als hobby-ezelhouder vond Henk de Reus de tijd rijp om deze zaken te combineren en te starten met literaire ezelwandelingen. De bedoeling was om vanaf september 2020 te starten met de wandelingen.

"Ezelshoeve Looveen 15"

Ezelhoeve Looveen 15 organiseert literaire wandelingen met ezels door het Drentse land. De wandelaars gaan op pad met een ezel en een goed gevulde picknickmand.

Tijdens het gaan, horen/beleven ze daarbij naar believen een verhaal dat zich tijdens de wandeling ontspint, een verzameling gedichten en prozafragmenten geïnspireerd op het Drents landschap of een oefening in mindful wandelen.
De verschillende wandeltochten:

Literair Looveen

De wandelaar wordt meegenomen op een literaire ontdekkingsreis door het landschap. De wandelaar kan kiezen om te lezen of te luisteren naar gedichten, stukken proza en theaterteksten van schrijvers die zich door de eeuwen heen hebben laten inspireren door de natuur of het landschap dat zich in het hier en nu aan de wandelaar ontvouwd.


Leven op het Looveen

De wandelaar wordt meegenomen in een speciaal voor deze tocht bedacht hoorspel waarin de hoofdpersonen precies dezelfde wandeling maken en daarbij de gebeurtenissen beschouwen die hun leven op rigoureuze wijze op zijn kop zetten.


Lange Leopold van het Looveen

De jonge wandelaars (4+) gaan mee in de sprookjesachtig avonturen van Lange Leopold die zich op dezelfde plaats, maar dan in de middeleeuwen afspelen.


Deze drie verhalen worden uitgewerkt op papier en op geluidsdragers, zodat de wandelaars de keuze hebben ze te lezen of te luisteren.

Tijdens de wandeling worden ze verrast door natuurelementen langs de route die een onderdeel van het verhaal vormen. Mogelijk ook door kunstobjecten of augmented reality beelden die langs de route geplaatst zijn of digitaal kunnen worden opgeroepen.


Mindfulness

Het relatief trage ritme van de ezel is daarin de bepalende factor. De wandelaar zal worden gestimuleerd te genieten van het hier en nu van onze prachtige omgeving en worden uitgedaagd van klein naar groot en van groot naar klein de natuur te bezien.


Drentse safari

Er zijn vier seizoenen safari kaarten. Dat dit zijn kaarten waarop kan worden afgevinkt welke van de voorkomende dieren en planten gezien zijn, geïnspireerd op de ‘echte’ Afrikaanse safari’s. Voor volwassenen en kinderen die zonder verhaal of mindfulness een ezelwandeling willen maken.